Galeria
DOBRY NASTRÓJ, ŚMIESZNE MINKI – TO ZASŁUGA WITAMINKI!
W ramach projektu „Warzywa i owoce w szkole” uczniowie z klasy IIIc przygotowywali kolorowe szaszłyki owocowe. Każdy przyniósł swoje ulubione owoce, które wykorzystał podczas „zajęć kulinarnych”. Były jabłka, gruszki, śliwki - przepyszne jesienne dary z sadu i ogrodu, a także banany, winogrona, ananasy, brzoskwinie, mandarynki. Dzieci same kroiły owoce, a następnie nakładały je na patyczki tworząc przepyszne i zdrowe szaszłyki. Dzieci podczas trwania warsztatów kulinarnych dowiedziały się jak zdrowe są owoce i dlaczego je warto jeść. Po zakończeniu warsztatów kulinarnych uczniowie częstowali grono pedagogiczne własnoręcznie wykonanymi szaszłykami. Własnoręcznie przygotowane szaszłyki sprawiły dzieciom mnóstwo radości i satysfakcji.